Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Barna Maci csoport

                                                                                                                                                                           barnamacko.jpgEgyik legfontosabb célunk, hogy a gyerekek szeressenek ide járni, elfogadást, szeretetet, törődést, odafigyelést kapjanak. Nagy hangsúlyt fektetünk az egyéni bánásmódra, a különböző kis személyiségek megismerésére, alakítására, a fejlődés egyéni ütemének tiszteletben tartására. Nevelőmunkánkban elsődleges szerepet biztosítunk a játéknak. A játékba ágyazva szereznek tapasztalatokat, ismereteket a gyermekek. Óvodánk fő programja az egészséges életmódra nevelés. Igyekszünk minél több időt tölteni a szabadban. Ha az időjárás már engedi a mozgásos tevékenységeket, foglalkozásokat az udvaron szervezzük (énekes játékok, testnevelés). Szívesen indulunk sétákra, kisebb kirándulásokra (óvoda környéke, piac, Duna-part...).

A szülők segítségével a gyerekeknek minden nap biztosítani tudjuk a friss gyümölcsöt vagy zöldséget, magvakat csíráztatunk. Igény szerint lehetőség van heti egy alkalommal úszásra, korcsolyára a délelőtt folyamán. Rendszeresen részt veszünk a kerületi sportrendezvényeken a nagycsoportos gyerekekkel.
A szülőkkel való együttműködésre nagy hangsúlyt helyezünk, nélkülük nem lenne teljes a munkánk. 
Bátran fordulnak hozzánk, kérnek tanácsot, s mi igyekszünk segíteni.

Nevelőmunkánk során nagy teret engedünk a gyerekek kreativitásának, saját ötleteinek, elképzeléseinek.
 Kezdeményezéseinket, ismereteket a négy évszak köré csoportosítjuk, alkalmazkodva óvodánk hagyományaihoz. Igyekszünk minél több technikával megismertetni a gyermekeket a vizuális sarkunkban, a beszélgetések, anyanyelvi és drámajátékok is kedveltek óvodásaink körében. A mindennapi "kör"-ben megtanulnak egymásra és saját magukra is figyelni.

Csoportunk mindennapjairól ízelítőt kaphatnak az „indafoto.hu/barnamacicsoport” oldalon.ÜZENETÜNK:
"ÕK MA GYEREKEK..." "VISSZAHOZHATATLANOK ÉS MEGISMÉTELHETETLENEK A GYEREKKOR NAPJAI, HETEI, HÓNAPJAI. TÉGLÁK EZEK, AMELYBÕL ÉS AMELYRE A FELNÕTT ÉLET FELÉPÜL."                /Janikovszky Éva/

 

varga.jpgheiterrita.jpg                                              

 

 

 

 

 

 

 

Varga Istvánné - Ica néni           Heiter Rita

      Dajka                              Óvodapedagógus                      Óvodapedagógus