Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Katica csoport

                                                                                                                                                                      katica.jpg

               A csoport összetételét vegyes életkorú gyermekek alkotják, a 3 évestõl a 7 évesig. Legfontosabb számunkra, hogy minden   gyermek második otthonként tekintsen csoportunkra. Nyugodt, szeretetteljes légkört igyekszünk biztosítani számukra, melyben bátran fordulhatnak hozzánk, odafigyelésre, együttérzésre találnak. A szülők támogatására építve neveljük, formáljuk a ránk bízott gyerekeket. (Ez úton is köszönjük a segítségüket, mellyel hozzájárulnak minél színvonalasabb munkánkhoz.) Játszódélutánjaink, nyílt napjaink során betekinthetnek a szülők csoportunk életébe.

Óvodánk koncepciója az egészséges életmódra nevelés, és ezen belül a Montessori módszer alkalmazása.

Csoprtunkban Montessori módszer elemeire épülő játékok sokaságával tevékenykedhetnek a gyerekek, próbálhatják ki tudásukat nap, mint nap. Az egyéni fejlesztés, az egyéni ütemben való haladás a tudás mezején nagy hangsúlyt kap csoportunkban. Előfordul, hogy egy-egy gyermek érdeklődési köréhez készítünk játékot. A gyerekek fejlődését nyomon követjük, többször felmérjük óvodás évei alatt, ha szükséges külön fejlesztési tervet dolgozunk ki egy-egy terület erősítésére.

Az egészséges életmódra nevelés részeként a környezet szeretetére, megóvására neveljük a gyerekeket. Igyekszünk környezettudatos gyermekekké formálni őket. Séták, kirándulások alkalmával megláttatjuk velük környezetünk szépségeit, udvarunkon gondozzuk a növényeket, madarakat, tudatosítjuk bennük, mi mit tehetünk környezetünk megóvásáért.

Nagy hangsúlyt fektetünk a játékos mozgásra, a csoportszobában is lehetőséget biztosítunk egyszerűbb tornaszerekkel való játékra. Ha az időjárás engedi, a szabadban szervezzük tornafoglalkozásainkat, énekes játékainkat.

A szülők támogatásával minden nap lehetőségünk van gyümölccsel, zöldséggel kínálni a gyermekeket. Arra törekszünk, hogy a gyerekek az étkezések alkalmával szívesen kóstoljanak meg új, ismeretlen ízeket.
Segítjük, hogy a gyermek önmagát megismerje, elfogadja, elfogadtassa, és társait is képes legyen elfogadni. A bátortalanabbakat bíztatjuk, a magabiztosabbaknak lehetőséget adunk a kiteljesedésre. Csoportunk befogadja a különleges bánásmódban részesülő gyerekeket is. Ezek a gyermekek is elfogadó, segítőkész, szeretetteljes légkörben érezhetik magukat kis társaik mellett.

Dadus néninkkel együtt minden évben könnyes szemmel búcsúzunk el iskolába készülő óvodásainktól, s szeptemberben mosollyal arcunkon várjuk hozzánk érkező kis ovisainkat.

„MINDIG MOSOLYOGJ VISSZA A GYEREKEKRE! AMIKOR NEM VESZED ÉSZRE ŐKET, AZT A HITET ROMBOLOD LE BENNÜK, HOGY A VILÁG JÓ.”     (PAM BROWN)

Így játszunk, tevékenykedünk mi a katicák !


kar_1354vagott-2.jpg nagy-zsuzsanna.jpg

       

 

        Szima Krisztina                       Nagy Zsuzsánna        Benkő-Nagy Hajnalka

           Óvodapedagógus             Óvodapedagógus                        Dajka                                  Gyógytestnevelő