Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Napocska csoport

                                                                                                                                                                          napocska.jpg

Csoportunk vegyes korosztályú. Nagy gondot fordítunk arra, hogy már az óvodába lépés elsõ napjától a gyerekeket barátságos, biztonságos, otthonos légkör vegye körül. Igyekszünk a szülõkkel való jó kapcsolat ápolására, melynek alapja a kölcsönös segítségnyújtás mind a nevelési helyzetek, mind az egyéb feladatok megoldásában. Sokat köszönhetünk a szülõknek csoportunk esztétikumának alakulásában is, melyre nagy hangsúlyt fektetünk, ezzel is megalapozva a gyerekek jó hangulatát.
Fontos feladat számunkra óvodai programunk alapfunkciója: az egészségfejlesztõ, egészségvédõ nevelõi tevékenység. Ennek érdekében az óvodai étkezés kiegészül mindennapos gyümölcs és zöldség fogyasztással, mindennapos testneveléssel, sok levegõzéssel. Szívesen szervezünk külön buszos kirándulásokat. A korcsolya és úszásoktatás is beépült a heti rendünkbe.
Minden nap szem elõtt tartjuk, hogy az óvodás korú gyermek elsõdleges tevékenysége a játék. A játékba ágyazottan, abból kiindulva fejlesztjük értelmi képességeiket az irodalom, az ének-zene, az ábrázolás, a külsõ világ tevékeny megismerésének eszközeivel. Gyakran játszunk anyanyelvi fejlesztõ játékokat.
A hagyományos óvodapedagógiai módszer mellett a Montessori módszer elemeit is alkalmazzuk, mely átszövi mindennapjainkat. Sok olyan eszköz áll rendelkezésünkre a csoportban, mely ezt a célt szolgálja.
Így jelen vannak

  • a gyakorlati életre felkészítõ
  • az érzékelést fejlesztõ
  • az írás, olvasást elõkészítõ
  • a matematikai gondolkodást fejlesztõ
  • a földrajzi, biológiai ismereteket megalapozó eszközök.


Csoportunk mindannyian azért dolgozik, hogy "napsugaras" szép napokat teremtsünk az ide járó gyerekeknek. 

                                                                          kar_3157-doina-csokkentett.jpg

          

                                                                           Krisan Doina Kata
Óvodapedagógus               Óvodapedagógus                   Dajka