Óvodánkban már több éves hagyomány, hogy megemlékezünk erről a világon mindenütt kiemelten megünnepelt napról.

A gyermekek számára szervezett programok a természetvédelmet, a környezetünk, a Föld védelmére nevelést hangsúlyozzák. Mi, pedagógusok kezdeményezésen, játékon, beszélgető kör során mélyítjük el a gyerekek Földdel kapcsolatos ismereteit. Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy veszélyben a Föld, fontos, hogy védjük és óvjuk.

Megbeszéljük, hogy mit tehetünk mi, óvodások, itt az óvodában a környezetünk védelméért. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek számára a környezetvédelem természetessé váljon, ne csak ezen a napon gondoljon rá, hiszen főként tőlünk, emberektől függ annak szépsége, épsége.

A gyerekek képeket, képeskönyveket gyűjtenek, plakátokat készítenek a Földről, amelynek anyagából kiállítást is szerveztünk. Április 22.-én egy kis virágpalántával érkeznek. Szorgos kezek munkálkodnak az óvoda előtti területen. Minden csoportnak van egy fája, mely köré ezen a napon ültetik el a kis palántáikat. Vidáman ültetgetnek, és dalolnak, így köszöntve a fát, és a természetet. A virágokból az óvoda udvarára is jut.
A sziklakertek, virágoskertek délutánra színesen pompáznak.

A kis növényeket a továbbiakban együtt óvják, locsolják, gondozzák, figyelemmel kísérik fejlődését. Rácsodálkoznak az új hajtásokra, bimbókra.
Átérzik a gondoskodás örömét. – s talán majd ilyen óvó, környezetét szépítő és gazdagító felnőtt válik belőlük.

Így együtt a FÖLDÜNKÉRT!