Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ovi-Zsaru program

2012.06.02

Az OVI - ZSARU program témakörei:

1.Foglalkozás - „SZABÁLYOK”

Rosszcsont Ricsi (báb) segítségével  rövid történetek felidézése az alapvető szabályokról és azok be nem tartásának következményeiről. Játékos beszélgetés, élmények megbeszélése helyes és helytelen viselkedésről.

2.Foglalkozás - „VESZÉLYEK OTTHON, VEGYSZEREK, TISZTÍTÓSZEREK”

Képeket nézegetése, tisztítószerek flakonjairól, azokon lévő jelekről. Megbeszéljük mi a teendő, ha bőrre kerül, szemünkbe, vagy valaki belekóstol. Beszélgetünk az orvosok gyógyító munkájáról, mentő és segélyhívószámokról.

3.Foglalkozás - „IDEGEN SZEMÉLYEK – AZ OTTHON TARTÓZKODÁS SZABÁLYAI”

Foglalkozás anyaga a „Kecskegida és a farkas” c. mese. Megbeszéljük mi történhetett volna a kisgidával, ha kinyitja az ajtót. Beszélgetés a Gyerekekkel, arról, hogy ki maradt már egyedül otthon, és mit mondtak a szüleik, mit kell tenniük, ha valaki kopog az ajtón.

4. Foglalkozás - „KÖZLEKEDÉSI SZABÁLYOK”

– GYALOGOSAN

-  JÁRMŰVEL

Séta során megbeszéljük a gyalogos közlekedés szabályait, hogyan nézünk körbe, hogyan haladunk át a zebránál, és mikor mehetünk át a túloldalra a közlekedési lámpáknál. Megfigyeljük az autósokat is és megbeszéljük a biztonsági öv használatának fontosságáról.

5. Foglalkozás - „A TŰZ – BARÁT VAGY ELLENSÉG”

Beszélgetés a tűzről, hogy mikor hasznos és mikor válik veszélyessé. Gyermekdalok éneklése a témával kapcsolatban: „Ácsorogjunk”, Bújj, bújj itt megyek”. Játék a csoportszobában Tűz, tűz, tűz és Tűz-víz játékok.

Megbeszéljük a tűzoltók munkáját, telefonos hívószámukat, tűzoltóság-rendőrség kapcsolatát.