Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pillangó csoport

 

Pillangó csoport

Abban a szerencsés helyzetben vannak a Pillangó csoportos gyerekek, hogy nekünk nagy szobánk van. Minden tevékenységre, játékra, megfelelő helyet tudtunk kialakítani és a nagy tornatérben a gyerekek játékidőben is kielégíthetik mozgásigényüket, begyakorolhatják, a biztonságukat szolgáló szabályok betartásával, azokat a mozgásokat, amikben nem érzik magukat elég ügyesnek, vagy különösen élveznek .

 

pillango2.jpg

A kicsik és a nagyobbak is nagyon kedvelik. Emellett lehetőséget ad a mindennapos testnevelés szervezésére is, különösebb teremrendezés nélkül. Az ének és mese kezdeményezések is ezen a területen történnek és így azok a gyerekek, akik tovább is játszani szeretnének, megtehetik.

A teremben változatos játéklehetőségek csalogatják a gyerekeket tevékenységre A babaszoba nem csak a lányok kedvence és az építkezés nem csak a fiúk tevékenysége. A vásárolt játékokon felül, magunk is készítünk olyan játékokat, amelyek a gyermekek fejlődését adott területen segítik. Így játszva tanulhatnak.  Mi magunk is nagyon szeretünk játszani és hiszünk abban, hogy a játék a fejlesztés, fejlődés leghatékonyabb eszköze.

A rajzolás, festés, mintázás,kézimunka szintén kedvelt tevékenységünk. A nap folyamán sokféle eszköz áll a gyerekek rendelkezésére. A technikákat megtanítjuk  és lehetőséget adunk az ötletek megvalósítására játékidőben is. A papírok és a ragasztó fogyasztásunk igen jelentős. Szeretünk közösen is dolgozni, amikor egy- egy témát egy közös munkában dolgozunk fel. A kicsik és a nagyobbak is részt vesznek az alkotásban, fejlettségüknek megfelelően.

Fontosnak tartjuk, hogy felkeltsük a gyermekek érdeklődését a természeti környezet irányában. Állandó sétaúton figyeljük a változásokat és próbáljuk megfejteni a miérteket. Megfigyeltetjük és felismertetjük a felnőttek természetre gyakorolt pozitív vagy akár negatív hatását. Így környezettudatosságra neveljük gyermekeinket. Vendégségbe hozunk be állatokat, akiket visszaengedtünk oda, ahol találtuk Őket. A csigáknak az elmúlt évben futóversenyt rendeztünk. Megfigyeltük a növények fejlődését, a peték átalakulását,  a giliszták földforgató tevékenységét. A természet szeretetére és védelmére neveljük gyermekeinket.

A közlekedés témakörben utaztunk buszon, villamoson, metrón, vonaton és a repülőtéren felmehettünk a repülőre is.

A piacon vásárlás közben ismerkedtünk a zöldségekkel, gyümölcsökkel, majd a vásárolt dolgokat megkóstoltuk és salátát is készítettünk belőle.

Tavaszi kirándulásunkon a Budakeszi vadaspark élővilágával ismerkedtünk.

Szeretjük, ha a gyerekek segítenek azokban a dolgokban, amire képesek. Lehetőséget adunk, hogy segítsenek az eszközök előkészítésében a foglalkozásokhoz,segítsenek a  festékek bekeverésében, az eszközök rendberakásában. Nem a korcsoport határozza meg, hogy ki mit csinálhat, hanem az hogy mire képes. a lehetőségek korlátlanok.

Segítenek a terem díszítésében, rajzaikat a teremben önállóan helyezhetik el a lambérián, hogy mindenki megcsodálhassa azokat.

Szeretünk énekelni, mesélni, verselni. Önálló mesélésre is ösztönözzük gyermekeinket.

Szeretjük, ha a gyerekek bizalommal fordulnak felénk és segítséget kérnek, ha szükségét érzik és azt is szeretjük, ha megölelnek minket, vagy várják a simogatásunkat elalvás előtt.

Igyekszünk gyermekeinket úgy nevelni, hogy a durvaság ne legyen jelen a csoportban. Gyermekeink igen empatikusak és segítőkészek egymással. Ha valaki  szomorú vagy sír, abban a pillanatban körülveszik, simogatják, vigasztalják.

Szeretünk az udvaron játszani, különösen homokozni!

Szeretünk nevetni! Arra törekszünk, hogy mindennapjaink jó hangulatban teljenek és hogy minden kisgyermek önmagához képest a legtöbbet fejlődjön.

Fontosnak tartjuk, hogy a szülőkkel bizalmon alapuló nevelőpartneri viszonyt alakítsunk ki. Szeretjük, ha sétáinkra, kirándulásainkra elkísérnek minket.

Célunk, hogy barátságos, esztétikus, biztonságos környezetben, szeretetteljes légkörben teljenek gyermekeink, gyermekeik napjai.

Óvodapedagógus: Bata Eszter

Óvodapedagógus: Hachboldné Szél Mária

Dajka: Bajnai Zsigmondné (Gyöngyi néni)