Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Napocska csoport

                                                                                                                                                                          napocska.jpg

Csoportunk vegyes korosztályú. Nagy gondot fordítunk arra, hogy már az óvodába lépés elsõ napjától a gyerekeket barátságos, biztonságos, otthonos légkör vegye körül. Igyekszünk a szülõkkel való jó kapcsolat ápolására, melynek alapja a kölcsönös segítségnyújtás mind a nevelési helyzetek, mind az egyéb feladatok megoldásában. Sokat köszönhetünk a szülõknek csoportunk esztétikumának alakulásában is, melyre nagy hangsúlyt fektetünk, ezzel is megalapozva a gyerekek jó hangulatát.
Fontos feladat számunkra óvodai programunk alapfunkciója: az egészségfejlesztõ, egészségvédõ nevelõi tevékenység. Ennek érdekében az óvodai étkezés kiegészül mindennapos gyümölcs és zöldség fogyasztással, mindennapos testneveléssel, sok levegõzéssel. Szívesen szervezünk külön buszos kirándulásokat. A korcsolya és úszásoktatás is beépült a heti rendünkbe.
Minden nap szem elõtt tartjuk, hogy az óvodás korú gyermek elsõdleges tevékenysége a játék. A játékba ágyazottan, abból kiindulva fejlesztjük értelmi képességeiket az irodalom, az ének-zene, az ábrázolás, a külsõ világ tevékeny megismerésének eszközeivel. Gyakran játszunk anyanyelvi fejlesztõ játékokat.
A hagyományos óvodapedagógiai módszer mellett a Montessori módszer elemeit is alkalmazzuk, mely átszövi mindennapjainkat. Sok olyan eszköz áll rendelkezésünkre a csoportban, mely ezt a célt szolgálja.
Így jelen vannak

  • a gyakorlati életre felkészítõ
  • az érzékelést fejlesztõ
  • az írás, olvasást elõkészítõ
  • a matematikai gondolkodást fejlesztõ
  • a földrajzi, biológiai ismereteket megalapozó eszközök

A 2017/18-as nevelési évtől csoportunk is csatlakozott a Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságprogramjához. A boldogságórák jelentőségét nagyra becsüljük, mert segíti a gyerekeket abban, hogy észre vegyék a körülöttük lévő világ apró szépségeit. Az órák által megtanulhatják esetleges konfliktusaikat, feszültségeiket megfelelő módon kezelni. Pozitív önértékeléshez segíti őket, emberi, baráti kapcsolataik javulnak.
Csoportunkban mindannyian azért dolgozunk, hogy napsugaras szép napokat teremtsünk az ide járó gyerekeknek.

                                        kar_3157-doina-csokkentett.jpg

          

Somogyi Karina Gyöngyi      Krisan Doina Kata                  Görbedi Dóra           
Pedagógiai asszisztens                            Dajka                        Óvodapedagógus