Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zöldalma csoport

                                                                                                                                 "Én azt hiszem,  gyereket csak úgy lehet nevelni, ha az ember megtiszteli azzal, hogy komolyan veszi." /Szabó Magda/                                                  zldalma.png

Csoportunkban igyekeztünk nyugodt, barátságos légkört kialakítani, ahol minden hozzánk járó gyermek jól érzi magát, mivel ide vegyes életkorú gyermekek járnak. Fontos szempont volt a játszóhelyek kialakításánál, hogy minden korcsoport találjon kedvére való játékot, ezért van nálunk mesesarok bábokkal és sok szép könyvvel, babaszoba-babakonyha, építőjátékok, érdekes konstrukciós és korszerű fejlesztő játékok.

Mivel az óvodás korú gyermekek a játéktevékenységen keresztül fejleszthetők a leghatékonyabban, a számukra felkínált tevékenységeket is a játékból indítjuk. A hét minden napján más területen gazdagítjuk tudásukat: mesélés-verselés, ábrázoló tevékenységek, énekes játékok, környezetünk megismerése, matematikai játékok szerepelnek a heti rendben. Heti egy alkalommal tornázunk a tornateremben is, képességek szerinti bontásban, 2xfél órát. A mozgásos játékok, a mozgásfejlesztés kiemelt szerepet kap a mindennapokban, ezért a csoportban óvodai szinten egyedül nálunk van külön helységben kialakított mozgástér, ahol rögzített és mobil tornaeszközökön élhetik ki mozgásigényüket a gyermekek.

Fontosnak tartjuk a rendszeres szabad levegőn tartózkodást, az udvaron vagy sétákon, kirándulásokon, mivel Pedagógiai Programunk alapfeladata is az egészségfejlesztés, az egészségvédelem, az egészséges életmód megvalósítása. A gyermekek nevelésében fontos szempont a környezettudatos magatartásra, a környezet védelmére, óvására nevelés.

A szülői közösséggel kialakított jó kapcsolatunk alapja a kölcsönös bizalom. Ennek köszönhetjük, hogy támogatásukkal sikerül a csoportot, az udvarunkat folyamatosan fejleszteni, korszerűsíteni.

Szeretettel várunk a Zöldalma csoportba minden új óvodást, aki szívesen mozog, szeret kirándulni, sétálni,- hogy együtt fedezhessük fel a környezetünkben található érdekes helyeket!

 

                                           kar_2025-teca-csokkentettteca.jpg    kar_2028-vajda-marika-csokkentett.jpg

 Mészáros Éva                   Badóné Baranyai Terézia         Vajda Barnabásné         

 Óvodapedagógus                   Pedagógiai asszisztens                  Dajka