Gomba csoport


A gomba csoport 2022. szeptember elején szerveződött, új környezetben különböző helyről érkező gyerekekkel, akik vegyes életkorúak. Arra törekedtünk, hogy barátságos, szeretetteljes, biztonságos légkört biztosítsunk számukra, ahol mindenki megtalálhatja a magának legkedvesebb tevékenységet. 
A gyerekek örömmel jönnek az óvodába, ahol otthonosan érzik magukat. Fontosnak tartjuk a játékot, többnyire ebbe építjük az egyéni képességfejlesztéseket, amikhez biztosítjuk a megfelelő eszközöket, helyet és időt.A gyerekek jól motiválhatóak, szívesen és örömmel vesznek részt rajtuk, ahol saját fejlettségi szintjükről egyéni tempóban fejlődhetnek. Kiemelt gondot fordítunk egymás tiszteletben tartására, egymás elfogadására.

Egész nap folyamán arra törekszünk, hogy változatos, színvonalas tevékenységeket biztosítsunk a gyerekeknek. Mesélünk, verselünk, számolunk, énekelünk, táncolunk, kreatív dolgokkal foglalkozunk, sokat beszélgetünk a környezetünkről és egyéb izgalmas dolgokról. Minden nap mozgunk, mozgásos játékokat játszunk, amiket nagyon szeretnek a gyerekek. A nagyobbak példát mutatnak, és ha szükséges, kis segítséget nyújtanak a kisebbeknek. 

Óvodánkban lehetőség van arra, hogy szakemberek által biztosított programokon vegyenek részt a rászorulók vagy igényből fakadó gyerekek (pl:úszás, korcsolya, hittan, foci, tánc…). A szülőkkel jó kapcsolatot ápolunk.

Mérei Ferenc gondolatait valljuk:

„A gyermek világra nyitott lény. A simogatásra simogatással, a jó kedvre jó kedvvel, tevékenységre tevékenységgel felel.”

 Somlyai Adél  

Varga Jánosné Jutka

Pongráczné Tóth Judit

Óvodapedagógus

Óvodapedagógus

Dajka