Méhecske csoport

A mi gyerekeink- álmos szemekkel-de szívesen jönnek reggelente az óvodába. Van, aki siet, hogy minél előbb játszhasson, de van olyan is, aki ráérősen komótosan érkezik. Néha-néha akadnak még pityergők, őket kicsit babusgatni kell. Úgy látjuk, a gyerekek örömmel jönnek hozzánk, a csoportba. Hiszen mi óvónők afféle anyapótlók is vagyunk a számukra, és ennek igyekszünk is eleget tenni.Jól ismerjük a mi óvodásainkat, tudjuk egyéni fejlettségük más és más. Van, akivel egyénileg többet kell foglalkozni, van akivel „határozottan” kell beszélni, van, akivel anyáskodva, és van, akivel tréfálkozva. Mintegy csokorba kötött tarka virág olyan a csoport. Kedvesek, huncutak, ügyesek, csintalanok, aranyosak.A nap folyamán arra törekszünk, hogy nyugodt és családias légkör legyen a csoportban, hiszen ez a szeretetteljes hangulat fontos ahhoz, hogy jól érezzék magukat a gyerekek az óvodában.Legfőbb tevékenységi formánk a játék, a tanulás igazi színtere. Mindennap verselünk-mesélünk, ez hozzájárul a többi tevékenység hangulati gazdagításához is. Festeni, rajzolni, gyurmázni mindenki szeret, érdeklődésük felkeltésével irányítjuk őket az adott témakör felé. Hetente újabb ésújabb kézműves alkotások születnek változatos témákban és alapanyagokból.Csoportunkban a beszéd éséneklés mindennapi kenyerünk, élünk is vele. Nagy érdeklődéssel hallgatunk népzenei anyagokat, játszunk dalos játékokat.

Vásároltunk színházbérletet is,ami emlékezetes élmény  a gyerekek számára.

Nagyon népszerű nálunk a testnevelés foglalkozás, mely a tornateremben zajlik. Itt módunk nyílik mozgásigényük kielégítésére, ügyességük, kitartásuk, testi képességeik fejlesztésére. Nagyon népszerű a mindennapos mozgás, mely a csoportszobában, mezítláb zajlik. Itt lehetőségünk nyílik a tartásjavító játékok  alkalmazására.

Amennyi időt csak lehet, a szabadban töltünk! Mindennapjainkban kiemelt szerepet kap még a környezetvédelem, és az egészségtudatos nevelés.

Minden évszakban aktívan tevékenykedünk a szabad levegőn,legyen szó falevelekről, legyen szó hóról.

Rendszeresen kirándulunk (almáskertbe szüretelni, állatkertbe, a soroksári tangazdaság területére )és természetesen felfedezzük óvodánk környékét is.

Arra törekszünk, hogy az óvodai élet egyéb színterein is kapcsolatot tartsunk a szülőkkel, ahol kötetlenebb formában ismerkedhetünk egymással. Ennek remek színterei a kézműves játszóházak, az óvodaszépítőnapok, ahol mindig jó hangulat uralkodik.

Munkánk során arra törekszünk, hogy az új óvodások is örömmel, szívesen jöjjenek a mi csoportunkba és büszkék legyenek arra, hogy kis Méhecskék lehetnek.

 

 

 

Paradiné Látó Éva           

Bakáné Márta

Darida Erika

Óvodapedagógus

Óvodapedagógus

Dajka