Már hagyományként rendezzük meg minden évben, egészségnevelő programunk kiszélesítéseként az Autómentes Világnapot.
A megfelelő színvonal érdekében, plakátokon hívjuk fel a szülők figyelmét, és aktív segítségüket kérjük környezetvédelmi nevelési munkánkhoz. Az együttműködést erősítve arra kértük a családokat, hogy reggel lehetőség szerint környezetbarát módon közelítsék meg az óvodát. Sokan érkeznek kerékpárral, görkorcsolyával, rollerrel és gyalog is.

Mi óvónők erre a napra, az életkori sajátosságoknak megfelelően vidám, kötetlen beszélgetős, játékos tevékenységeket kínálunk a gyerekeknek.

Ilyen és ehhez hasonló napokkal, arra szeretnénk ösztönözni gyermekeket, és általuk a szülőket, hogy lehetőségeikhez mérten tegyenek meg mindent saját környezetük, egészségük védelméért.

A délelőtt két részre tagolódik:

    • egyrészt a csoportszobában szituációs játékok segítségével ismerkednek a közlekedéssel, szabályaival, a föld és környezetünk védelmének fontosságával. Mindezt kézműves foglalkozásokkal is összekötjük, melynek munkáival pályázatokon is részt veszünk.
    • a délelőtt hátralevő része az udvaron folytatódik gyakorlati és elméleti feladatokkal összekötött akadálypályákon. A gyerekek minden évben nagy örömmel és lelkesedéssel vesznek részt a feladatok megoldásában, melynek sikerességét különböző nyereményekkel jutalmazzuk.
    • délután a szülőkkel közös „Zöld sétán” vehetnek részt óvodásaink a családtagjaikkal.

Nagyon fontos hogy a gyerekek már egész kis korban kezdjék meg elsajátítani az „Egészséges mosoly” alapjait!